Cook & Style
Catering
Catering
Catering
 

“Gastronomie is de studie van alles wat te maken heeft met de betrekking tussen voedsel en cultuur. Er wordt vaak gedacht dat de term ‘gastronomie’ uitsluitend slaat op de kunst van het koken, maar dit is slechts een klein deel van de definitie. Het voornaamste is het ontdekken, proeven, ervaren, onderzoeken en begrijpen”.
Met deze inspirerende woorden in het achterhoofd vinden wij het als koks zeer belangrijk te luisteren naar wat u wenst. Die informatie verwerken tot een passend voorstel geeft evenveel voldoening als een compliment na het feest.

Christophe & Ilse

Hieronder enkele formules ter inspiratie:

VIP – RECEPTIE HAPJES

  • Gravad Lax van Noorse zalm met rammenas en mierikswortel
  • Kort gegrilde Middellandse Zee tonijn met crème van soya en sesam koekje
  • Rauwe Noorse zalm met ijsgekoelde thee van verveine en citroengras
  • Terrine van paling in ‘t groen geparfumeerd met kafir limoen
  • IJsgekoeld aspergesoepje met zijn tartaar en hand gepelde grijze garnalen 
  • Burrata mozzarella met in de oven gedroogde tomaat, geparfumeerd met rozemarijn  
  • Meringue van rode biet met mousse van foie gras
  • Cannelloni van kabeljauw met dashi jus en gebrande sesam
  • Carpaccio van kalfsvlees met tonnato sausje
  • Gegrilde coquille met escabeche van beukenzwam
  • Carpaccio van kort gemarineerde Black Agnus Beef met crumble van macadamia noten 
  • Sushi met gemarineerde gember, wasabi en soya

PARTY FORMULE – RECEPTIE HAPJES

  • Sushi met gember en wasabi
  • Kip in filodeeg met pinda dip
  • Saté van scampi met sesam
  • IJsgekoelde gazpacho met een rietje
  • Bruscetta met sjalotjes, tartaar van tomaat en basilicum
  • Goujonette van zeetong in panko met tartaarsausje
  • Pannini met Camenbert, peer en geroosterde pijnboompitten
  • Zakjes friet met mayo
  • Worstenbroodjes en croques met Patertjeskaas en gerookte ham
  • Beagle met gerookte zalm, zure room en rucola salade
  • Zoet gelakte speenvarken ribbetjes

VIP – WALKING DINNER HAPJES, GERECHTJES & ZOETJES

Hapjes

  • Oester met aspic van Champagne en tomaat
  • Tartaar van wilde griet met vinaigrette van citrusvruchten en koriander
  • Duo van foie gras en varkenspoot met Madeira boter
  • Bisque met hand gepelde grijze garnalen, dragon en espuma van cognacroom
  • Cannelloni van kabeljauw met dashi jus en gebrande sesam
  • Carpaccio van kort gemarineerde hertenkalf Beef met crumble van hazelnoot
  • Noorse zalm met venkel, gegaard in thee van verveine en citroengras
  • Riddervis met spinazie en mosterdmousseline 
  • Carpaccio van ganzenlever met gekarameliseerd witloof en vadouvan jus

Gerechtjes

  • Kalfswang met Bolleke De Koninck Bier en gekonfijte winterwortel
  • Traag gegaard hert met truffeljus en knolselder
  • Gegrilde griet met hand gerolde couscous, groene asperges en lichte bisquejus
  • Hoeve kip met truffelrisotto en beukenzwam
  • Rib eye met à la minute geklopte béarnaise en pommes pailles

Dessert

  • Mousse au chocolat met advocaat
  • “Soupe vieux garçon” met vanille roomijs

KOUD BUFFET

  • Gazpacho van tomaat met crumble van geitenkaas en komkommer tartaar
  • Gravad Lax van Noorse zalm met rammenas en mierikswortel
  • Salade van grijze garnalen met fijne groene kruiden
  • Pittig gebakken scampi met hand gerolde couscous en piperade van zoete paprika’s
  • Carpaccio van kalfsvlees met tonnato sausje
  • Ceasar salad met heerlijk gegrilde kip, bacon, notensla en Parmezaanse kaas
  • Carpaccio van black Agnus Beef met pesto en macademian noten
  • Italiaanse gedroogde “prosciutto” met meloen
  • Chiffonade van honing ham met vollegrond asperges
  • Tomaat mozzarella met basilicum, groene pesto en olijven
  • Rijkelijk gevulde pasta salade met groene pesto, pijnboompitjes en feta kaas
  • Gemengde salade met garnituren van croutons, spek, vinaigrette
  • Artisjok met mosterddip
  • Salade van groene boontjes
  • Fijne worteltjes natuur
  • Assortiment sausjes, brood, boter

KOUD EN WARM BUFFET

Koud buffet

  • Gazpacho van tomaat met crumble van geitenkaas en komkommer tartaar
  • Gravad Lax van Noorse zalm met rammenas en mierikswortel
  • Carpaccio van kalfsvlees met tonnato sausje
  • Caesar salad met heerlijk gegrilde kip, bacon, notensla en Parmezaanse kaas
  • Italiaanse gedroogde “prosciutto” met meloen
  • Tomaat mozzarella met basilicum, groene pesto en olijven
  • Gemengde salade met garnituren van croutons, spek, vinaigrette
  • Salade van groene boontjes
  • Vollegrond asperges
  • Assortiment sausjes, brood, boter

Warm gerecht

  • Waterzooi van vis (zalm, griet, kabeljauw,…) met fijne groenten
  • “Saumon en croûte” met beurre blanc en groene asperges  
  • Parelhoen met paddenstoelen, truffeljus, seizoen groenten en gevuld aardappeltje
  • Hoevenkip met dragon sausje, seizoen groenten en geroosterde aardappeltjes

ITALIAANS  BUFFET

Koude gerechten

  • Gazpacho van tomaat met krokantjes
  • Pittig gebakken grote garnalen met fettucini en dragon
  • Carpaccio van kalfsvlees met tonnato sausje
  • Carpaccio van black Agnus Beef met pesto en macademian noten
  • Italiaanse gedroogde “prosciutto” met meloen
  • Tomaat mozzarella met basilicum, groene pesto en olijven

Warme gerechten

  • Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta, tomatensausje
  • Ravioli met zwarte olijven
  • Tortellini met geitenkaas en salie
  • Lasagne met 8 groenten (of bolognaise)
  • Osso bucco van lamschenkeltjes
  • Assortiment brood, boter

DINER voor kleine en grote gezelschappen

Menu – herfst en winter

  • Coquille uit Dieppe met crème en tartaar van butternut
  • Carpaccio van ganzenlever met gekarameliseerd witloof en vadouvan jus
  • Fazant “Fine Champagne” met peertje – knolselder – spruitjes – witloof – airelles

Menu – fris en licht

  • Carpaccio van kalfsvlees met lichte tonijnsaus op basis van mascarpone, afgewerkt met allerlei organische groene kruiden
  • IJsgekoeld soepje van witte Belgische asperges met zijn tartaar en hand gepelde Zeebrugse grijze garnalen
  • Zeebaars met piperade van Mediterrane groenten

Menu – zomers

  • Gravad Lax van Noorse zalm met chiffonnade van venkel, gemarineerd in Chardonnay azijn en crunch van sesam. Aan tafel wordt bij het gerecht een ijsgekoelde thee van verveine en citroengras geserveerd
  • Gebakken griet met hand gerolde couscous geparfumeerd met kafir limoen. Aan tafel wordt bij het gerecht een lichte bisque jus geserveerd.
  • Hoeve kip met paddenstoelen en Belgische witte asperges

Menu – gourmande

  • Tataki van Yellow Fin tonijn met korst van zwarte sesamzaadjes, crème van wasabi en soya
  • Zeetong met witte Belgische asperges en Champagne mousseline
  • Filet pur (saignant) met béarnaise, gekonfijte trostomaatjes, geroosterde aardappeltjes